29 Ekim 2012 Pazartesi

İşte Güneş Geliyor; Endüstriyel Metal [Gece Avcısı]&Malkavian

1990'lardan bu yana dünya da tanınan endüstriyel metal ilk olarak "Nine Inch Nails" ile tanınmaya başlasa da aslında ilk endüstriyel metal grubu, Alman grup "Oomph!" grubudur. Hatta şimdi Endüstriyel Metal'in zirvesindeki Rammstein bile Oomph! grubundan ilham almıştır. Bu türe NDH yani "Yeni Alman Sertliği" de denir. Peki Alman grupların dışında Endüstiyel Metal yapanlar yok mudur? Tabi ki vardır, başta Marilyn Manson olmak üzere, Static-X, Deathstars gibi bir çok grup vardır. Hatta bir ara, Rammstein'ın gitaristi Richard Z. Kruspe'nin 2005 yılında kurduğu Emigrate grubu.


Gerçekten çok müthiş bir tarz olan Endüstriyel Metal, elektro-dans ile metal müziği alt yapısına sahip bir metal türüdür. Klavye kullanımı yoğundur ve genellikle tekdüze gitar riffleri vardır. Ani iniş, çıkışları, yavaşlayıp aniden hızlanması, tekrar gitarları ile insanı tam anlamıyla gaza getiriyor. Endüstriyel metal grupları genellikle kalabalıktır. Çoğu grup çift gitar kullanır ve gitarlar sampler'lar ve synth'lerle desteklenir. Gitar tonları çok sert ya da melodi yüklü olabilir.


Dünyanın en iyi sahne şovuna sahip olan ve Endüstriyel Metal'in zirvesindeki Rammstein'ın bir kaç sahne şovunu sizlerle paylaşacağım. Rammstein özellikle ateşli şovları ile tanınıyor, ayrıca solist Till Lindemann'ın bütün ateşli aletler için ehliyeti vardır. Sahne şovlarından kalma, vücudunda 1. dereceden yanıklar da bulunmaktadır. Till Lindemann kendine has headbang türü (Dizlerini kırıp, iki elini yumruk yapıp, bazen tek elini, dizlerine vurarak headbang yapması) bile vardır. Lindemann dansı da denir buna.




Ee hep Rammstein'ı anlattık başka böyle zirvelerde olanlar yok mu? Var var, Marilyn Manson var tabi ki. Sahnede striptiz dansçıları, onlarla uğraşmaları, sahne de İncil yırtması gibi özellikleri var.




Türkiye'den bildiğim sadece Makine isimli endüstriyel metal grubu var. Fakat geçtiğimiz haftalar da bende bir Endüstriyel Metal grubu kurdum. Ülkemizde de bu türün temsilcilerin çoğalması gerekiyor. Bunun için uğraşıyoruz.


Son olarak Rammstein - Marilyn Manson konserlerinden birkaç görüntü paylaşıyorum.

RAMMSTEIN:






MARILYN MANSON:









Teşekkürler


- Gece Avcısı (Mustafa Kösem)



Arkadaşımın yazdıklarıne ek olarak;
genitorturers - lecher bitch

En basit tanımı ile metal müziğe elektronik müziğin eklenmesidir. bu tarzın en göze çarpan özelliği bol efektli muhteşem gitar tonları, ve bu tonlara eklenmiş elektronik öğelerdir. seveni çoktur. Birazdan örneklerini söyleyince anlayacaksınız.
felsefe olarak futurizmi aldıgı için hiçbir zaman eskimez gruplar hep farklı şeyler yapar. İmajlarıyla akılda kalırlar.
bu tür kirli bir tür olduğunun farkına varan marilyn manson
kendine has imajını yaratarak bütün dünyaya rammstein ile endüstriyel metali yaymıştır


rob zombie, oomph gibi gruplar örnektir.
Kalesi almanyadır...

--MALKAVIAN--





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder