29 Ekim 2012 Pazartesi

Thrash Metal NAM-I DEGER METALLICA

Evet metal müzik diyince akla hep "Metallica" gelir. Gelir çünkü adamlar gerçek bir efsane!
Ama üzgünüm thrash metal sadece metallicadan ibaret değil bakalım neyden ibaretmiş!
Thrash metal heavy metalin asi oğludur. serseridir. mahallenin bıçkın delikanlısıdır.


"thrash" kelime anlamı hızlı davullar, jilet gitarlar, agresif vokal bu türün vazgeçilmezidir
Thrash kelime anlamı olarak hızlı ve güçlü darbelerle birşeyi tahrip etmek, pataklamak geliyor, müzikte buna uyar. sakın trash ile karıştırmayın ing anlamı çöptür, "bu ne la çöp metal bu" diyenlere kafasına çöp kutusunu geçirin!

İlk thrash metal grubu EXODUS olmasına rağmen METALLICA bu camianın reyizi olarak bilinir. çünkü ilk thrash metal albumu olan "KILL EM ALL" ı çıkarmışlar.


thrash metal dinleyen adama "thrasher" denir. Klasik prototipi kabarık uzun saçlar, siyah grup tişörtü üstüne siyah deri ceketi eğer fakirse her tarafı grup patch'leriyle kaplı kot bir yelek altında buz mavisi kot pantalonu ve 80'ler tarzı beyaz spor ayakkabısıyla gezinen bir tiplemedir. 

bir de bunların kıdemlileri vardır. Genelde SLAYER dinlerler. Kendileri leş metalciler olarak camiada bilinirler. thrasherin bir üst seviyesi olarak yüksek alkol toleransına sahip olup bira terleyen saçlarından 1 2 bit ayıklanabilen, bira göbeğine sahip insanlardır işin felsefesini kapmışlardır.


bu işin huuru olanlar ise lağım metalcisi ünvanına sahip olurlar. banyo yapmazlar, pantolonu yırtık olabilir dünyanın en tiksinç insanıdır, hamama girerse 5 kilo verebilir, saddam hüseyinin yakalanmadan önce ki haline benzeyebilir.  bu kişilerin çoğu eski ve klasik olana aşırı derecede bağlıyken, yenilere ağzını geleni söylemeyi, bunları dinleyenleri de hor görmeyi kendilerine görev sayarlar.

thrash metal dinleyerek para, hatun kaldıramazsınız. zaten böyle bir amacınız varsa hiç bulaşmayın bu türe...

 
böyle kızlar zaten bir ütopyadan ibaret...


thrash metalin gerçek amacı şarkı sözleri özgür olabilmektir. eğer özgür olursa küresel ısınmayı, dünyasal sorunları işleyebilir.
Thrash metal dinlebilenesi bir türdür. müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benzemez
eskiler der ki: rock yaşamayı öğretir, heavy metal kulağını çeker, thrash metal haddini bildirir

90'lı yıllara gelindiğinde kıdemli konuma gelen thrash grupları, yeni işler çıkarmayı sürdürürler. bu dönemde METALLICA ve MEGADETH, daha kulak dostu işlere imza atarlar ve bu sayede thrash gruplarında başı çeken isimler olurlar

öyle ki bu iki grubun o dönemdeki şöhretleri pop yıldızlarını aratmayacak derecede parlak hale gelmiştir. buna rağmen çizgisini fazlaca bozmayan ve sert kalmayı tercih eden SLAYER, ANTHRAX, SODOM ve KREATOR gibi gruplar, yeraltı metal piyasasının kült grupları haline gelirler.


Bu yüzden de big four olarak bilinen mahşerin dört atlısı metallica, megadeth, anthrax ve slayerdır.


Gelin baba ile oğlunu karşılaştıralım




sadece tırnak içindekiler alıntıdır...
"heavy metal vs thrash metal

heavy metal özünde karşıt olsa da aslında tamamen para ve popülerlik uğruna yapılan bir müziktir. daha yumuşak ve dinlenebilir bir tarz olmasından ötürü daha geniş kitle dinler. Thrash metal tamamen para, piyasa, popülerlik karşıtı bir türdür. amaç dinlenme arzusu değil içindeki öfkeyi yansıtmak olduğu için underground kalarak metal felsefesini en iyi yanıstan metal türlerinden biri olmayı hak edecektir. thrash metal serttir gaddardır. heavy metal de duygusal parçalara (balladlara)  yer verilir. thrash metal de ortalığı parçalama hissiyle dolup taşarken, heavy de dans bile edebilirsiniz. thrash metalde karı kız sevgili yoktur heavy de ise alası vardır. bu yüzden her zaman boynuz kulağı geçecektir. bugün dünyada en çok dinlenen metal türü thrash metaldir"



--MALKAVIAN--





3 yorum: