14 Ekim 2012 Pazar

İşte Heavy Metal, Büyük Patlama, Her şeyin var olma sebebi, Kana giren virüs, Motorlar ve deriler...

Heavy metal, metal müziğin babasıdır. Bu müziği icra edenler gitar, davul, gırtlak başta olmak üzere enstrümanın sınırlarını zorlarlar.

60'lı yıllarda tüm dünyada yaşanan kaos ortamına insanlar bir süre tahammül edebildi ve sonunda bardak taştı. insanlar yeni ihtiyaçlara yöneldi, tepkiler arttı, bu durum müzik üstünde de kendini göstererek yeni bir müzik türünün doğmasına neden oldu.

Metal müzik dinleyenler, insanlara kan ve vahşet yanlısı, huzur bozan, dinsiz, uyuşturucu bağımlısı gibi sıfatlar yakıştırıldı. Fakat bu kadar insanın suçu neydi? Yapılan yanlışları söylemek mi, devletlerin insanları koyun gibi yönetmelerine karşı çıkmak mı, güçlü olanın haksız olduğu halde güçsüzleri sömürmesini engellemeye çalışmak mı? Zaten yapılan hiçbir müdahale metal müziğin yükselişini engelleyememiştir.


Çünkü kiminin sadece gürültü dediği şeye biz hayat hayat felsefesi diyoruz... Heavy metali horlayanların hala göremediği veya görüp de içten içe hayret ettiği şey ise heavy metalcinin duruşunun hiç değişmediğidir. Metalci hep aynıdır, hep aynı samimiyette müziğini icra etmekte ve dinlenmektedir.

heavy metal; judas priest'tir, manowar'dır, iron maiden'dır, scorpions'dır, motörhead'dır.

heavy metal kitlelerin sıkıcı hayatlarına bir ışık gibi doğmaktadır.

heavy metal insanın farklı şeyler yaptığında bunun hiç de iğrenç bir şey olmadığını, bilim hayır demediği sürece hiçbir şeyin yanlış olamayacağını bize anlatıyor. tıpkı avcı-toplayıcılıktan tarıma geçildiğinde ev yapıp içine girip garipsenmesi gibi bir şey bu.
"öfkeli gençler var olduğu sürece heavy metal yaşamaya devam edecektir." Diyor filozof gibi adam ozzy osbourne



Dışarıda gezerken bana "ulan sen heavy metal misin" diyen amcayı hala unutamadım.

-Malkavian-


                                                                JUDAS PRİEST - BREAKING THE LAW


“Judas priest" adlı grup günümüzdeki deri kıyafetler içinde ki motorcu kültürünü yaratmıştır. 50 yaşındaki kaslı motorcu dedeler Judas Priest' in ürünüdür. Bu adamlar kaytan bıyıklı, bandanalı, iri yarı, harleyci tiplerdir.

Şarkı sözleri bizi sömüren politikacılar, gereksiz insanlar ve kurallar karşıtı bir felsefesi vardır.

Heavy metalciler metal müziği karı kız için dinlemezler "karıdan kızdan geçtim heavy metal'i seçtim" diye bir mottoya sahiptirler. En azından onlar öyle inanıyorlar şşş bu konuya sonra gelicem.


Metalci olma döngüsü biraz meyil varsa önce şebnem ferah'tır, mor ve ötesi'dir türk piyasa rockçıları dinlenir. Sonra bu sıkar ve linkin park, korn, so.a.d. vb. günümüzün nu metal grupları dinlenir. Eğer kişi gerçekten rock dinlemeyi sevdiyse bunun tarihini de araştırmadan duramaz ve Pink Floyd, Led Zeppelin gibi klasik rock gruplarına uğramadan da edemez. Sonra biraz daha sert olsun der kişi ve heavy metale ilgi duymaya başlar. Iron Maiden, Judas Priest, Guns n' Roses vs. dönemi başlar. Sonra farklı olma özenisiyle ve bir de bunları tadalım merakıyla Death ve Black metale ilgi duyulur. Bir süre de Norveç'tir finlandiya'dır bu memleketlerin gruplarıyla haşır neşir olunduktan sonra dönüp dolaşılan ve geri gelinen yerdir işte "HEAVY METAL".


sakın kulağa kaçan su yüzünden heavy metal'e başlamayın!
Mythbusters adlı programda çiçeklere her türlü müzik dinletilip(klasik, rap, pop, güzel sözler, kötü sözler) sanılanın aksine en iyi sonucu iyi sözler değil heavy metalin verdiği resmen kanıtlanmıştır.KAYNAK

Heavy metal periyodik cetveldeki 666. elementidir.

Heavy Metal'in günümüzdeki en büyük etkisi ise günlük hayatımıza "devil horn" işaretini "\m/" kazandıran Dio'dur. Bu işaret İtalya' da "nazar değmesin" manasına gelir. 


Can-Kurtaran Heavy Metal!


Heavy Metal 13 yaşında ki norveçli bir çocuğu kurtlardan kurtarmıştır.


bu müziği dinleyen insanlar birbirlerine çok bağımlı,dışavurum gücü yüksek,gizemli bir o kadar sakin görünüp içinde fırtınalar kopan bu insanları tanımak zordur.
--MALKAVIAN--

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder