15 Ekim 2012 Pazartesi

Halk Çocuğu Folk Metal

İşte buzdağının görünen kısmı buydu. Şimdi ise çok daha geniş bir dünyaya giriyorsunuz, arkanıza yaslanın metalciler, cehenneme tanıklık edin korkaklar!
Bu noktadan sonra metal kavramı iki büyük dala ayrılıyor. EKSTREM METAL VE EKSTREM OLMAYAN! Halkımız genellikle metalin karanlık yüzü olan ekstrem metali tanıdı onu öyle kabullendi ama burada kimsenin bilmediği “Elit Metal” var, metalin aydınlık, huzur verici yüzünü temsil ediyor. Güneşi selamlayın çünkü o sizin için parlıyor!
Folk metal :  Yöresel ezgilerin metal müzikle başarılı bir şekilde harmanlanmasıyla ortaya çıkmış , eğlenceli bir metal müzik türüdür. genelde bu türün temsilcileri avrupalı olduğu için oranın folklörünü yansıtır.
Agalloch - Kneel to the Cross


Kuzey avrupa'nın kültürü olan gayda’ya sık sık rastlanılır. 

Eğer lazsanız kemençede sokabilirsiniz şarkıya kimse sizi yadırgamaz.

Genellikle şarkı sözleri paganlık, doğa, fantezi, mitoloji ve tarihtir.


Cruachan - Ride On



Eğer folk metal doğu ezgileriyle yapılırsa folk metal adını oryantal metal olarak değiştirir. En önemli sahne şovu dansözlerdir, konser pavyonda yapılır, şaka HA

İsrailli Orphaned Land ünlü temsilcilerindendir.


Orphaned Land - Norra El Norra
Melodik olarak çok zengindir. Herhangi bir efsane ya da türkü, metal şarkısı yapılabilir ama Anadolu Rockla karıştırmamak gerekir. O rock bu METAL!
Bir metalci düğün yapıcaksa folk metal açılır. Bütün aile bireyleri halay çekerek mutlu düğünlere kucak açılır.
Kısacası kültürün metal müzikle harmanlanmasıdır. (metal müzik + halk ezgileri = folk metal) Türkiye’de icra edilmemesi üzücüdür halbu ki bizim kültürümüz çok zengindir, başlama zurna, darbuka, ney… folk metal’in kralını yaparız aslında, ama ipleyen, destek veren mi var ?
Bizim Türkler yaparsa şöyle bir şey olur.


Grup Destan - Cilveloy
-MALKAVIAN-


1 yorum: