25 Kasım 2012 Pazar

NIGHTWISH KİMDİR ? (Lychere)

Nightwish 1996 yılında Kitte de kurlumuş bir gruptur.İlk yıllarında power metal yapan grup 2001-2002 yıllarında şarkılarına senfonik metalide katarak Senfonik power metali oluşturmuşlardır.


                   Grubun kurucusu aynı zamanda grubun klavyecisi olan Tuomas Holopainen dir . 
(Tuomas Holopainen)

Tuomas Holopainen grup kurulduğundan beri grubun solisti olan Tarja Turunen'i 22 Ekim 2005 tarihinde gruptan atmıştır.Tarja Turunen'in yerine gelen Anette Olzon da gruptan yakın bir zamanda atılmıştır.Şu an grupta geçici olarak Floor Jansen solistlik yapmaktadır.
(Soldaki Anette Olzon) (Sağdaki Traja Turunen)
Nighwish grubunun basçısı olan Marco Hietala 2001 de gruptan ayrılan  Sami Vänskä nın yerine gelmitir aynı zamanda grupta solistlikte yapmaktadır.         
(Marco Hietala)
Grubun gitaristliğini yapan Emppu Vuorinen grup kurluduğundan beri bu gruptadır boyunun 1.60 olması nedeniyle kısa boylu adam olarak adlandırılır 
(Emppu Vuorinen)

                                                Grubun bateristi hakkında pek bi bilgim olmadığı için onu anlatamadım .Grup ilk konserlerini 1997 de Kitee de verdiler ve gün geçtikçe canlı performanslarını daha çok geliştirdiler.Grup yeni solisti olmasına rağmen  .''Dark Passion Play'' adlı albümüyle büyük etki yarattı ve Nightwish in en çok satan albümü oldu.Bu albüm Nightwish fanlarını Tarjacılar ve Anetteciler olarak 2 ye ayırmasına rağmen grup daha fazla ve yeni fanlar kazanmıştır.

(Nightwish Dark Passion Play Albümü)

                                                      
                                                    
 

                                                           -LYCHERE
                                            












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder