6 Kasım 2012 Salı

Gothic Metal, gizemli ve karanlık...

Doom Metal'in karanlık ve gizemli kızı karşınızda! neden kız dediğimi yazının sonunda anlıcaksınız. 

Gothic metali anlatmak için öncelikle "gothic" kelimesinin anlamına ve nerden geldiğine bakalım.
bu kavramı ilk kullanan ronesans mimarlarıdır. gothic mimari böyle birşeydir. Orta çağda ki şatolara ne kadar benziyor dimi aha noktayı yakaladın dimi ortaçağ..


    

gothic metal gücünü orta çağ avrupasından alır. bu çağda cadılar, yanan kadınlar, halkın üzerinde ki din baskısı, cahillik vardır. sözler eski ingilizceyle yazılır.



Gothic metal müziğin ağır ve kasvetli bir atmosferde ilerleyen, yavaş ritmleri soprano bayan vokal ve brutal erkek brutalin harmanlanmasıyla oluşur. bu tekniğe "beauty(soprano) and the beast(brutal)" denir 




Gotik metal müziğinin karanlık olmasıyla tanınır. "Karanlık" sözcüğü burada "derin, depresif, romantik, tutkulu ve yoğun" anlamı taşımaktadır içerdiği bayan vokal ve senfonik düzenlemeler sebebiyle kızların severek dinlediği bir metal türüdür.(feministler atlayın) hayranıysanız, bundan da iyi ekmek çıkartabilir beyler. Gotik herif boş kalmaz.
  
ilk gothic metal albumu 90'ların başında paradise lost adlı grubun "GOTHIC" albumuyle olmuştur.
SENFONİK METAL ve DOOM ve GOTHIC metal hep daima iç içedir. karıştırmayın. karıştırılır. biri çilekse öbürü kirazdır öbürü vişnedir. Dikkat!
karanlıktır, kasvetlidir, duygusaldır ama iyidir, arada birkaç doz almak bünyeye edebi bir hava katar.
melankolik bünyelere ilaç niteliğindedir. kırmızı reçeteyle dinlenilmelidir. dikkat bağımlılık yaratır ilahi bir tınıymış gibi Lacuna Coil - Distant Sun
"klavyeyle metal mi olur lan!" diyen harbi metalcilere dert olan bir müzik türüdür. kimi zaman piyano ezgileriyle, arkadan giren keman, dudaklarda aşk temalı lirikler, dipsiz kuyudan gelen yan flüt sesiyle dağılabilirsiniz...

gerçek dinleyiciler ise sadece kendilerini ruhsal yönden depresif hissettikleri,bu müziği sevdikleri için dinlerler ve kendilerine yakıştırılan;con con,artist,zibidi,götik(gothic'i böyle okurlar ya) yakıştırmalarına maruz kalırlar


Atmosferik Metal ve darkwave ile aynı kaptan yemek yerler. İleri ki zamanlarda onlara da değinicez çok değerli okuyucularım.
Son olarak Gothic olunmaz Gothic doğulur

-Malkavian-

Not: Eğer yazının rengi farklıysa örneğin siyah yada kırmızı gibiyse linktir. tıklayın ona ağlar yoksa arkanızdan. Dikkatinizi benim için uyarın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder