6 Kasım 2012 Salı

Bethooven'ın 666. Senfonisi: Senfonik Metal Korpikken&Malkavian

Öncelikle, uzun süre yazı yazamadığım için özür diliyorum. Şu sınavlar peşimi rahat bırakmıyor.


Şimdi konuya girelim. Senfonik metal ya da opera metal, metal müziğin klasik batı müziğindeki senfonik öğeler ile birlikte opera öğeleri içeren türüne denilir. temel olarak klasik müzik melodilerinin ve enstrümanlarının metal müzik ile uyumunun sağlanması, kadın vokaller kullanılması ve bir opera veya senfoni dinlermiş havası uyandırmasıyla kendini ayırır.
,
Senfonik metal grubu Epica
öyle ki elektro gitar, bas ve bateri den oluşan klasik bir metal grubunun şarkısını 
düşünün içinde hem soprano olsun hem brutal olsun bi de bunların üzerine serpiştirilmiş tam kararında elektrokeman ve klavye olsun.


Müziğin atmosferi şarkıda işlenen konuya uyum gösterir. Neşeli ve mutlu şarkılar hızlı ve canlı tonlarla işlenirken, karanlık ve melankolik şarkılar yine uygun şekilde eşlik edilirler.  Müziğin atmosferi klavye tarafından sağlanırken diğer enstrümanlar ona uyum sağlarlar.

Nightwish
Senfonik metal gruplarının bir diğer önemli özelliği kadın vokaller kullanmalarıdır. Ön vokal her zaman kadındır, sporano ve mezzo soprano tarzında eserler icra ederler. Çoğu zaman hiç erkek vokal kullanılmaz veya kullanılsa dahi arka vokallerde ya da Epica gibi gruplarda brutal vokal olarak duyulur. Çoğunlukla gotik metaldeki erkek vokalleri andırırlar.

En büyük Senfonik Metal grubu Haggard dır. 32 kişilik devasa bir grup olan Haggard, Brutal vokal yapan vokalistler arasından en iyilerinden birine sahiptir. 
                                                                          Almora

Haggard dışında diğer sağlam Senfonik Metal grupları Nightwish, Epica (Simone Simons), Dimmu Borgir ve Türk gruplarından olan Almora'dır.

Bunlar beğendiğim bazı senfonik metal şarkıları.


Korpikken.


Senfonik Metal: epik bir havası vardır. Elittir, lağım metalcisine hitap etmez. 

Haggard' dan korkarım
Hepiniz karayip korsanlarını izlemişsinizdir işte oradaki Karayip Korsanları THEME epica adlı senfonik metal grubuna aittir.
epica demişken bunu dinletmezsem ağlarım Epica - Another Me In Lack'ech

görüldüğü üzere sanat değeri yüksek komplike eserlerdir. illede klasik müzik dinlerim radikal okurum trt izlerim diyenlerin gözüne gözüne sokulması gereken bir metal türüdür.


genelde şarkılarda power metal'de olduğu gibi fantastik hikâyeler veya opera konuları işlenir. bunun yaninda efsaneler, tarihi özgün hikâyeler ve destanlar da senfonik metal şarkılarının konusu olabilir.


bu türün kurucusu theriondur

türkiyede ki şubesi almora’dır
http://www.youtube.com/watch?v=DXcIqMZXTc0


-MALKAVIAN-


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder